Még tizet kell aludni!
2023. július 30. írta: Lady Lydia

Még tizet kell aludni!

bekes-otthon.jpgTermészetesen csak látogatóba, de egy hét és két nap múlva hazamegyek! Nagyon várom.

Ezúttal a Lufthansa-t próbálom ki, Frankfurt felé megyek-jövök. Szerdán éjjelre érek haza, és egy hetet tudok otthon tölteni. 

Kiszámoltam: még 10-et kell aludni!

A kislány ki-be járkál a szobámba, akár késő este is, amikor már ágyban vagyok. Ezt nem nagyon szeretem, bízom benne, hogy ez csak a nyári szünet hozta késői fekvés hozadéka, és nem állandósul. Talán ha iskolaidőben majd időben fekszik, akkor nem fog kilenc után átmászkálni hozzám. Tündéri egyébként, mert egy rajzot hoz, egy ölelésért jön. Most tanítgatom neki, hogy kopogunk, mikor bemegyünk a másik szobájába, mert azt úgy illik. 

Megőrjít a ház biztonsági rendszere. Idővel biztos megszokom, de most még... kinyitnám rögtön ébredés után az ablakot, mert úgy szoktam meg, hogy izibe kiszellőztetek. De nem lehet, mert a ház riasztó rendszere azonnal beriaszt. Ki kell mennem, megnézni, hogy vajon kikapcsolták-e, kinyithatom-e az ablakot. Valahogy - a szülőkkel együtt - rá kellene jönnöm, hogy az én erkélyajtóm melletti vezérlő panel hogyan működik. Akkor lényegesen egyszerűbb lenne az életem. Remélem idővel megoldódik.

Ilyen bosszankodások közepette mindig a fizetésemre gondolok. Van az a pénz! Hiszen ezért indultam útnak, nem csak kalandvágyból, azért, hogy pénzt gyűjtsek. És úgy is néz ki, hogy a három nagy tételből a másodikat szeptember elején kifizetjük! Így már csak egy kötelező etap lesz, amire gyűjtenem kell, a harmadik pillérünk, a felújításra felvett támogatott hitel. De szerencsére ez sem "túl" sok, így december-januárra azt is biztosan elintézhetjük. 

Utána még gyűjtök, néhány dolgot nagyon szeretnénk még az otthoni lakásban elintézni: felújítani az erkélyt, a franciaágyat kicserélni, esetleg a hálószoba padlóját, szekrényeit kicserélni. Talán még a gyerekszoba padlója is beleférhet. Meg még nagyon szeretnék egy új laptopot. Meg persze jó lenne, ha lenne tartalékunk is. Szóval ami biztos, hogy 2024. augusztusig biztosan itt maradok, akár úgy is, hogy ha a fogaimat össze kell szorítani. Aztán majd meglátjuk. De az még egy év. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lutry.blog.hu/api/trackback/id/tr3718182553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása